Peter Wright houdt Kim Huybrechts nipt uit halve finales
Foto: Photo News

Kim Huybrechts (PDC-13) is er zondag in het Engelse Minehead net niet in geslaagd zich voor de halve finales van de Players Championship Finals te plaatsen. De 31-jarige Antwerpenaar moest met 10-9 bijzonder nipt de duimen leggen voor de Schot Peter Wright (PDC-3).

Huybrechts fietste een 3-1 en 6-3 achterstand dicht, maar gaf tenslotte zelf een 7-9 voorsprong uit handen. Bij 8-9 miste hij een matchdart op dubbel tien. Hij eindigde met een gemiddelde van 101 per drie darts en deed het daarmee beter dan Wright (97,37), maar bij het uitwerpen was hij minder accuraat: 28,13 procent tegenover 38,46. Al maakte Huybrechts in het zestiende leg wel behoorlijk indruk met een 140 checkout.

Wright ging op zijn elan door en plaatste zich met 11-8 ten koste van Dave Chisnall (PDC-9) voor de finale. Daarin neemt hij het op tegen de Nederlandse titelverdediger Michael van Gerwen. De nummer een van de wereld ontsnapte aan een zeldzame nederlaag. Tegen Darren Webster (PDC-38) kwam hij op een 0-6 achterstand. Van Gerwen won dan echter zelf ook zes legs op rij. Vervolgens kon Webster nog tot 8-8 gelijke tred houden. De 11-8 eindstand zette Van Gerwen met een 144 uitworp op het bord.

Je wil onze betalende artikels lezen maar nog geen abonnement nemen? Meld je aan en proef gratis van  plus-artikels.

Lees gratis ›

Geen betaalgegevens nodig