Anderlecht wint van Moeskroen met vernederende 7-0
Foto: Photo News

Een sterk Anderlecht heeft een dramatisch Moeskroen alle hoeken van het Vanden Stockstadion laten zien: 7-0. Bekijk de beelden vanaf 23u op Sportwereld.be.

Anderlecht-trainer René Weiler koos ervoor om ook in de competitie doelman Davy Roef op de bank te houden ten voordele van Franck Boeckx. De Zwitser recupereerde Kara, die donderdag nog geblesseerd moest toekijken. Daardoor schoof Uros Spajic naar rechts. Emmanuel Sowah, Frank Acheampong en Diego Capel verdwenen zo uit het team, Sofiane Hanni en Massimo Bruno kwamen erin. De Algerijn nam op die manier de aanvoerdersband over van Youri Tielemans. Bij de bezoekers uit Moeskroen mocht de 21-jarige Schotse aanvaller Islam Feruz verrassend in de spits starten voor Filip Markovic.

Amper 57 seconden was de match op gang getrapt of het was al duidelijk welke richting de partij zou uitgaan. Karim Essikal liet zich opmerken met bijzonder naïef verdedigen op Massimo Bruno, die hem de bal afsnoepte ter hoogte van de achterlijn en de bal via de Marokkaan voor doel kreeg. Daar viel de bal met een gelukje pal op het hoofd van topschutter Lukasz Teodorczyk. Die bedankte met een vriendelijk hoofdknikje tegen de netten. Paars-wit was blijkbaar vastbesloten het lamlendige spel van de voorbije weken achter zich te laten en trok meteen alle registers open, op zoek naar meer. Een nieuwe voorzet van Bruno belandde op het hoofd van Hanni, maar die knikte net naast. Tielemans zag zijn schot dan weer gekraakt.

Moeskroen sukkelt erop los

Na twintig minuten volgde de beloning voor de thuisploeg. Tielemans en Bruno voetbalden zich simpel doorheen de gammele Waalse verdediging, Hanni trapte via het lichaam van Moeskroen-doelman Delac raak: 2-0. En de roodhemden bleven maar sukkelen: even later werd een bal wat dommig verspeeld aan Hanni. Die ging ermee aan de haal, zijn voorzet werd door David Hubert en doelman Delac in doel gedevieerd. We waren nog maar een halfuur ver toen ook Nicolae Stanciu mee aan het feest mocht voor zijn eerste van de competitie. De Roemeen trapte van buiten de zestien hard richting korte hoek, Delac zag er niet goed uit en duwde het leer via de paal in doel.

De Moeskroen-goalie stond ook het verdere verloop van de eerste helft in een schietkraam. Het was zowat een mirakel dat de forfaitscore nog niet op het bord stond halfweg: Hanni trapte via de vingertoppen van Delac op de deklat na een ingestudeerde hoekschop, Stanciu mikte alleen voor de keeper voorlangs. De Moeskroen-goalie stopte ook nog een knal van Massimo Bruno. Ook na rust ging het kansenfestival vrolijk verder, tot ongeloof van ex-Anderlechtenaars Glen De Boeck en Lorenzo Staelens in de Moeskroense dugout. Ook Bruno trof nog eens de lat met een bekeken lobje, terwijl Teodorczyk erin slaagde een bal vanop een metertje van doel nog naast te tikken. De Anderlecht-fans konden er wel mee lachen en mochten zich verblijden over de comeback van Andy Najar, die iets voor het uur mocht invallen.

Onbegrijpelijk geen penalty voor Moeskroen

Moeskroen kon wel aanspraak maken op meer toen Anderlecht-huurling Hassan Trezeguet de paars-witte zestien indook en een elleboog van Spajic keihard in het aangezicht kreeg. Een overduidelijke penalty, maar scheidsrechter Alexandre Boucaut gebaarde dat hij niets gezien had. Meteen het sein voor de thuisploeg om nog eens aan te zetten. Invaller Frank Acheampong liep alles en iedereen voorbij om uiteindelijk neergehaald te worden door het laatste kegeltje - Delac. Tielemans trapte de penalty bijzonder zelfzeker in doel: 5-0. Vijf minuten later schilderde diezelfde Tielemans een hoekschop op het hoofd van Spajic, die ongehinderd een corner in het hoekje mocht koppen. En nog eens twee minuten later was het feest compleet in Anderlecht toen een voorzet van Diego Capel via een Moeskroen-verdediger tot bij Massimo Bruno kwam. Die zette de zware 7-0 eindstand op het bord.

Door de zege springt Anderlecht in het klassement weer over Standard naar de zesde plek. Moeskroen blijft veertiende en wacht een bijzonder lange busrit terug.

Je wil onze betalende artikels lezen maar nog geen abonnement nemen? Meld je aan en proef gratis van  plus-artikels.

Lees gratis ›

Geen betaalgegevens nodig