Marlux-Napoleon Games trekt naar Mallorca
Pauwels. Foto: BELGA

Kevin Pauwels strandde met een vierde plaats net naast het podium in Hamme en kon dit seizoen nog niet winnen. “We trekken nu met de ploeg op stage naar Mallorca”, zegt hij. “Hopelijk kan ik er nog wat beter worden.”

Pauwels staat tweede in het klassement van de DVV Verzekeringen Trofee, op 2:06 van Wout van Aert. “Jammer dat ik vandaag niet op het podium eindig, maar ik ben blij dat de conditie goed is, ze gaat in stijgende lijn. Met Francorchamps en Namen komen er crossen aan die me normaal zouden moeten liggen. Vandaag bleef het in de beginfase allemaal op het lint hangen. Zo kon ik niet opschuiven. Toen ik dat wel kon doen, kreeg ik de kloof op Van Aert en Sweeck in de strijd voor de tweede plek net niet dicht. Jammer.”

Marlux-Napoleon Games trekt naar Mallorca
Michael Vanthourenhout. Foto: Photo News

Maandag reist Pauwels af naar Mallorca voor een stage met zijn ploeg, vrijdag keert hij terug, zaterdag is er de wedstrijd in Francorchamps en daarna trekt hij opnieuw een weekje op stage in het buitenland. “Hopelijk kan ik er nog wat beter worden, maar ik weet niet of dat nog lukt. Ik ben nu al redelijk goed.”

Ook Van Aert trekt trouwens andermaal een weekje op stage naar Spanje, deze keer niet met vriendin Sarah, maar met de ploegmaats van Crelan-Vastgoedservice.