In de Russische versie van ‘Sterren op het ijs’ werd deze week een heel controversiële routine gebracht. De olympische schaatskampioene Tatjana Navka baseerde haar act op de film ‘La vita è bella en zij en haar partner dansten in de typische gestreepte outfit die mensen in de concentratiekampen moesten dragen.

Van over de hele wereld wordt de routine veroordeeld. Mensen kunnen niet geloven dat de vrouw zichzelf en haar partner uitdoste in de zwart-wit gestreepte pakjes met davidster. Tatjana, die getrouwd is met de woordvoerder van de Russische president Putin, verdedigt zich door te zeggen dat haar act een eerbetoon was aan de film ‘La vita è bella’. ‘Alle kinderen moeten ‘La vita è bella’ zien. Ze moeten weten wat er in die verschrikkelijke tijd is gebeurd’, meent ze.

In de film wordt het verhaal verteld van een Italiaans-joods gezin dat tijdens de Tweede Wereldoorlog in een concentratiekamp terechtkomt. De vader van het gezin wil zijn zoontje beschermen tegen de gruwelijke waarheid en maakt hem wijs dat het allemaal een groot spel is.

 

 

Je wil onze betalende artikels lezen maar nog geen abonnement nemen? Meld je aan en proef gratis van  plus-artikels.

Lees gratis ›

Geen betaalgegevens nodig