EUROMILLIONS BASKET LEAGUE. Brussels zet tegen Aalstar sterke thuisreputatie in de verf
Archieffoto. Foto: Gregory Van Gansen

Brussels heeft zondag de slotwedstrijd van de tiende speeldag in de Euromillions League basketbal tegen Aalst gewonnen met 88-81 (rust: 35-44). De Brusselaars draaien dankzij hun vijfde opeenvolgende thuiszege mee bovenaan in het klassement.

In de oninneembare hoofdstad was Brussel tegen Aalstar slecht van start gegaan, maar dankzij een goede tweede helft van de Amerikaan Brandon Ubel (17 punten, 12 rebounds) en Domien Loubry (18 punten, 9 assists) zette de thuisploeg de scheve situatie recht. Brussels verloor dit seizoen drie keer, telkens buitenshuis, en doet zo even goed als het leidersduo Oostende en Antwerp. De Brusselaars speelden echter een match minder.

Zaterdag leed Antwerp na een reeks van zeven overwinningen zijn derde nederlaag op rij. In de Antwerpse derby bij Willebroek verloren de Giants met 83-78. BC Oostende profiteerde optimaal door met 60-70 te gaan winnen in Bergen. In de tussenstand moet Antwerp de kustploeg naast zich dulden. Nog op zaterdag slaagde Limburg United er voor het eerst sinds 7 oktober nog eens in te winnen in de Belgische competitie. De manschappen van coach Brian Lynch putten vertrouwen uit hun eerste Europese succes uit de clubgeschiedenis van woensdag en zetten Leuven opzij met 93-75. Voor de Limburgers was het nog maar de tweede overwinning van het seizoen, hun eerste voor eigen publiek.

Vrijdag al openden Luik en Charleroi de tiende speeldag. Spirou ging op bezoek bij de Luikenaars winnen met 92-103.