Isaac Kimeli gaat voor top vijf op EK voor beloften
Foto: BELGA

Op het EK veldlopen van 11 december in het Italiaanse Chia mikt Isaac Kimeli op een plaats in de top vijf bij de beloften. Dat verklaarde hij zondag op het domein Schiervelde in Roeselare, waar Kimeli de derde manche van de CrossCup bij de mannen won.

“Ik was gekomen om hier te winnen. Het was een erg goede race”, zei Kimeli, die Jeroen D’hoedt en Soufiane Bouchikhi achter zich hield. “In het begin ging het erg snel. Ik probeerde het tempo te bepalen, wetende dat ik de snelste zou zijn aan de meet.”

De wedstrijd in Roeselare was belangrijk met het oog op de selectie voor het EK in Chia, waar Kimeli bij de beloften in actie komt. “Ik wil vermijden dat ik er mijn slechte prestatie van 2015 (30e) herhaal”, vervolgde Kimeli. “Ik hoop er een goede race neer te zetten, met als doel een plaats in de top vijf.”

Soufiane Bouchikhi was niet tevreden. “Isaac heeft me tijdens mijn hele wedstrijd gehinderd, hij raakte me verschillende keren op mijn hiel”, zei hij. “Dit kostte me heel wat energie.”

“Ik weet niet waar Bouchikhi op doelt”, reageerde Kimeli. “Het kan zijn dat er contact is tijdens de race, het is dan ook cross. Maar ik heb niets met opzet gedaan. Ik was vandaag gewoon de sterkste.”

Jeroen D’hoedt zag nog veel ruimte voor verbetering. “De afgelopen drie weken heb ik niet echt vooruitgang geboekt. Als ik 100 procent in vorm was, dan ben ik zeker dat ik in Roeselare gewonnen zou hebben”, aldus D’hoedt. “Ik heb nu nog twee weken om me voor te bereiden op het EK. Als ik in Chia in de top 15 eindig, zal ik tevreden zijn.”

Bij de vrouwen ging de zege naar Louise Carton. “Deze overwinning toont aan dat de conditie goed zit. Op het EK zal ik bij de seniores aantreden. Ik denk dat ik er klaar voor ben om deze stap te zetten. Ik kan niet zeggen wat mijn ambities zijn, maar ik voel me in ieder geval goed”, besloot de Oostendse, de Europese beloftekampioene van 2015.