IJzersterk KV Oostende speelt 6-0 tegen Racing Genk
Foto: BELGA

Een ijzersterk KV Oostende heeft Racing Genk een oplawaai van jewelste bezorgd op speeldag 16 van de Jupiler Pro League. Maar liefst 6-0 werd het in de Versluys Arena. De Kustboys springen weer naar de tweede plek, voor Racing Genk is Play-off 1 wat verder weg. Bekijk de beelden vanaf 23u op Sportwereld.be.

Ondanks de 5-0 zege tegen Westerlo voerde KV Oostende-trainer Yves Vanderhaeghe toch twee wissels door in zijn basiself: Mathias Bossaerts en Yassine El Ghanassy verdwenen uit het team voor Sébastien Siani en Knowledge Musona. Bij Genk wisselde coach Peter Maes nauwelijks: enkel Bojan Nastic, die zich op training geblesseerd had, werd vervangen door Dries Wouters.

De Kustboys leken vast van plan de vermoeide benen van de Genkenaars, die donderdag nog in de Europa League speelden, zoveel mogelijk op de proef te stellen. We waren nog maar vijf minuten ver of Fernando Canesin had al twee prima kansen gehad. Eerst punterde de Braziliaan over nadat hij door Musona diep gestuurd werd, daarna werd zijn knal op pass van Landry Dimata nog net afgeblokt.

Berrier zet KVO op voorsprong

De Limburgers namen gaandeweg het balbezit over, maar het was de thuisploeg die de meest gevaarlijke kansen bleef hebben. Marco Bizot kon Dimata nog van de openingsgoal houden, maar was even later toch gezien. Musona kwam met een gelukje in balbezit en zag zijn voorzet via de glijdende Timothy Castagne op het hoofd van Franck Berrier vallen, die eigenlijk niet meer kon missen: 1-0. Blauw-wit kreeg meteen een goede kans op de aansluitingstreffer. Een voorzet van Leon Bailey kwam via een tussenstation tot voor de voeten van Wilfred Ndidi. De Nigeriaan maaide echter wild over de bal.

Het was Antonio Milic die de match definitief in het voordeel van KVO deed kantelen. De centrale verdediger kon net zoals vorige week scoren door een hoekschop van Berrier in doel te koppen. Bizot moest even later al een derde tegengoal voorkomen na een indraaier van Musona. Op slag van rust prikte Genk nog eens tegen, maar Didier Ovono pakte de vrije trap van Alejandro Pozuelo.

Prachtige goals na rust

Gaf Racing Genk voor de rust al geen goede indruk, dan zakte het na de rust helemaal in elkaar. De Limburgers kregen gewoon voetballes van een erg sterk KV Oostende. Tekenend was de aanval voor de 3-0: via Berrier, Canesin, Dimata en opnieuw Berrier kwam de bal tot bij de inlopende Musona, die de bal prachtig in de winkelhaak plaatste. De opdracht werd er niet makkelijker op voor de Limburgers toen Leon Bailey eruit moest met een tweede gele kaart. De Jamaicaan, die in de eerste helft al geel gehad had voor een trap uit frustratie, hield Adam Marusic gewoon vast nadat hij gepoort werd en moest terecht inrukken.

Dat zette de sluizen helemaal open bij Genk: de ingevallen Yassine El Ghanassy wist er wel raad mee, dribbelde veel te makkelijk voorbij Jakub Brabec en ook nog eens voorbij doelman Marco Bizot en schotelde Dimata de 4-0 op een presenteerblaadje voor. Even later deed Goh Bi Cyriac, ook al een invaller, nog zijn duit in het zakje door het snelst te reageren na weifelachtig tussenkomen van Marco Bizot. Intussen waren de furieuze supporters van Genk al met de rug naar hun team gedraaid. Zij moesten missen hoe de kelk tot op de bodem leeg moest voor hun jongens: Timothy Castagne verspeelde de bal, Dimata schudde zijn belager als een vlieg van zich af en joeg de bal hard in de kruising. 6-0, een week na de 5-0 tegen Westerlo heeft KV Oostende een nieuwe recordzege beet.

Je wil onze betalende artikels lezen maar nog geen abonnement nemen? Meld je aan en proef gratis van  plus-artikels.

Lees gratis ›

Geen betaalgegevens nodig