Pidcock triomfeert bij de junioren op de Flandriencross
Foto: BELGA

De Brit Thomas Pidcock heeft zondag de Flandriencross bij de junioren op zijn palmares gebracht. De Europese kampioen toonde zich in Hamme sterker dan zijn landgenoot Ben Turner, Niels Vandeputte vervolledigde het podium.

Het was de Brit Ben Turner die in de eerste ronde een klein kloofje sloeg. Achter hem volgde een groepje met Loris Rouiller, Denzel Stephenson, Niels Vandeputte, Arno Debeir, Len Dejonghe, Florian Vermeersch en toptalent Pidcock. Die laatste nam al snel de kop van dat groepje en joeg het tempo de hoogte in, de voorsprong van Turner zakte naar zo’n vijf à zes seconden. Pidcock versnelde nog een keer en maakte op zijn eentje de sprong naar zijn landgenoot.

Het duo werkte goed samen en reed een mooie voorsprong bij elkaar op drie ronden van het einde, maar gewonnen spel hadden ze nog niet, want Loris Rouiller, Pieter-Jan Vliegen en Niels Vandeputte zaten niet ver. Het kloofje overbruggen was doenbaar met nog één ronde te gaan, maar met een ultieme versnelling van Pidcock stelde de Brit de zege veilig, voor zijn landgenoot Turner en Vandeputte. Voor Pidcock is het zijn zevende overwinning van het seizoen.

Bij de nieuwelingen was Luke Verburg aan het feest. De Nederlander haalde het in de sprint voor zijn ploegmaat Witse Meeusen en de Britse kampioen Ben Tulett.