Quinten Hermans wint de Flandriencross bij de beloften
Foto: BELGA

Quinten Hermans (Telenet Fidea Lions) heeft zondag de Flandriencross in Hamme gewonnen bij de beloften. De Europese kampioen haalde het voor Eli Iserbyt (Marlux-Napoleon Games) en de Tsjech Adam Toupalik (Beobank-Corendon).

Het was Jelle Schuermans die de start voor zijn rekening nam in Hamme en enkele renners achter zich liet. Favorieten Quinten Hermans en Eli Iserbyt streden aanvankelijk niet mee vooraan en bevonden zich na één ronde in tiende en elfde positie.

In die achtervolging knapte vooral de wereldkampioen het werk op en halfweg cross maakten ze terug de aansluiting vooraan. Met enkele snedige versnellingen van beiden scheidde het duo zich af van de rest van het pak, Nicolas Cleppe en Adam Toupalik waren de eerste achtervolgers op een handvol seconden.

In de voorlaatste ronde ontbond Quinten Hermans zijn duivels en moest Iserbyt zijn inspanningen van daarvoor bekopen en vrede nemen met een tweede stek. Adal Toupalik eindigde als derde, voor Nicolas Cleppe en Yannick Peeters.

Iserbyt behoudt wel zijn leidersplaats in het klassement en telt 2:44 voorsprong op Nicolas Cleppe. Yannick Peeters staat op een derde plaats met 4:29.