Publiekslieveling Ribéry verlengt contract bij Bayern
Foto: Photo News

Franck Ribéry heeft zijn contract bij de Duitse landskampioen Bayern München tot medio 2018 verlengd, zo maakte de club zondag bekend.

“Ik ben zeer blij dat ik nog een jaar extra voor deze club mag spelen”, vertelde Ribéry in een eerste reactie. “Bayern en de stad München zijn mijn thuis geworden. Ik hoop hier samen met de fans nog heel wat mooie momenten te mogen beleven en de club het komende anderhalf jaar naar heel wat successen te loodsen.”

De vorige overeenkomst van de 33-jarige voormalige international bij de ‘Rekordmeister’ zou volgende zomer aflopen. Ribéry speelt sinds de zomer van 2007 bij Bayern, dat hem destijds overnam van Olympique Marseille. Bij de Münchense grootmacht staan er reeds 333 officiële wedstrijden op zijn teller en groeide hij al snel uit tot publiekslieveling, met 108 doelpunten en 164 assists achter zijn naam. In 2013 leverde hij in de finale van de Champions League tegen Borussia Dortmund de assist voor het beslissende doelpunt van Arjen Robben. Datzelfde jaar werd Ribéry verkozen tot Europese Voetballer van het Jaar.