Nachtvorst over heel het land, lokaal nevel en aanvriezende mist
Foto: Shutterstock

Het is zondagvoormiddag betrokken met af en toe een spatje motregen, maar na de middag kan er af en toe een straaltje zon doorbreken. De komende nachten gaat het overal vriezen. Dat meldt het KMI.

Zondag is het eerst grijs en nevelig met soms een spatje regen. ’s Namiddags wordt het droog en ontstaan er opklaringen, maar de bewolking blijft overheersen. De maxima liggen tussen 3 en 7 graden ten zuiden van Samber en Maas en rond 8 of 9 graden elders. De wind waait meestal zwak uit het noorden tot het noordoosten.

In de nacht van zondag op maandag wordt het geleidelijk licht bewolkt tot helder. De temperaturen duiken bijna overal onder het vriespunt, tussen -4 graden in de Ardennen en -1 graad in het westen van het land. Enkel vlak aan zee blijft de temperatuur waarschijnlijk juist positief. Er wordt nevel en vooral in het zuidoosten van het land ook aanvriezende mist gevormd.

Maandag en dinsdag krijgen we flink wat zon, maar het kwik blijft steken rond 3 à 4 graden. Vooral maandag zal een matige wind het koudegevoel nog versterken. ‘s Nachts vriest het overal.

Tijdens het tweede deel van de week wordt het zachter, maar krijgen we ook meer wolken en mogelijk lichte neerslag. De maxima schommelen tussen 3 en 9 graden, wat normaal is voor de tijd van het jaar.