Minstens zeven doden bij schipbreuk in Nieuw-Zeeland
THEMABEELD Foto: © David Wall / DanitaDelimont.co

Bij een scheepsongeval in de buurt van Auckland in Nieuw Zeeland zijn zaterdag zeven mensen om het leven gekomen, terwijl één persoon nog vermist is. Dat meldt de politie, zo schrijven verschillende media. Drie van de elf opvarenden konden gered worden.

Volgens de plaatselijke krant New Zealand Herald werd de vissersboot “Francie” als vermist opgegeven toen hij probeerde de haven van Kaipara probeerde binnen te varen, terwijl er golven waren tot vier meter.

Reddingswerkers troffen kort na het ongeval al vijf lichamen aan in het water. De reddingsactie werd zaterdagavond onderbroken vanwege het stormweer. Zondagochtend werden twee lichamen aangetroffen, nadat ze aangespoeld waren op stranden in de buurt van Kaipara. De zoekoperatie naar de vermiste persoon wordt zondag voortgezet.

De politie heeft een onderzoek geopend naar de precieze omstandigheden van het ongeval.

Bij de ingang van Kaipara Harbour bevindt zich een zandbank, die door de inwoners “Graveyard” (kerkhof) wordt genoemd, omdat ze al talrijke scheepsongevallen heeft veroorzaakt. Volgens het Nieuw-Zeelandse ministerie voor Cultuur en Erfgoed zouden er al zeker 43 schipbreuken zijn geweest.

Je wil onze betalende artikels lezen maar nog geen abonnement nemen? Meld je aan en proef gratis van  plus-artikels.

Lees gratis ›

Geen betaalgegevens nodig