PROXIMUS LEAGUE. Cercle laat leidersplaats liggen na nederlaag bij OHL
Foto: BELGA

Cercle Brugge heeft de kans laten liggen om zich naar de kop van het klassement te hijsen in de tweede periode van de Proximus League. De Vereniging ging zondag op de zeventiende speeldag in 1B met 1-0 onderuit op het veld van Oud-Heverlee Leuven. Zaterdag won Antwerp een eerste keer onder nieuwe coach Wim De Decker, Tubeke zegevierde op het veld van Lommel United met 1-2.

Cercle Brugge heeft de kans laten liggen om zich naar de kop van het klassement te hijsen in de tweede periode van de Proximus League. De Vereniging ging zondag op de zeventiende speeldag in 1B met 1-0 onderuit op het veld van Oud-Heverlee Leuven.

Na een weinig boeiende eerste helft, waarin een Leuvens doelpunt van Serge Tabekou afgekeurd werd wegens een overtreding op de Cercle-doelman, moesten de Brugse bezoekers met tien spelers verder. Mathieu Maertens pakte in de 54e minuut rood voor een stevige tackle op Le Postollec. De Leuvenaars hadden wel nog een strafschop nodig om het verschil te maken. Esteban Casagolda scoorde in de 75e minuut vanaf de stip het enige doelpunt van de match.

Antwerp - Union: 2-0

Antwerp startte de match tegen Union uitstekend, al moest de Great Old op twee (ferme) missers van de Brusselaars rekenen. Eerst mocht de totaal niet gedekte Corryn al in de vijfde minuut met een gekraakt schot zomaar voor de 1-0 zorgen.

Nog geen vier minuten later vond Mpati er niet beter op dan een Antwerpse voorzet in eigen doel te mikken. 2-0, maar Antwerp ging over tot wat nonchalance en deed Union het geloof niet verliezen, zodat ook Kudimbana zeker niet mocht indommelen en een keer zelfs goed moest pareren met een kattensprong.

PROXIMUS LEAGUE. Cercle laat leidersplaats liggen na nederlaag bij OHL
Wim De Decker zag dat het goed was Foto: Photo News

Hand van De Decker

Ook na de koffie moest de Great Old zich nooit echt zorgen maken. Al was de kwaliteit na de rust een pak bedroevender, zodat coach Wim De Decker nog heel wat werk voor de boeg heeft in de aanloop naar de clash in Lier aanstaande vrijdag. Maar Antwerp speelde met meer vertrouwen, en daarin kon iedereen de hand van de Wase Antwerpcoach zien.

Door de overwinning staat het stamnummer 1 er goed voor in de stand voor de tweede periode. In de reguliere ranglijst staat het nu derde met 25 punten uit 17 wedstrijden. Dichtste achtervolger Union loopt door het verlies achterstand op en voelt de hete adem van achtervolgers die op degradatieplaatsen parkeren.

Lommel United - Tubeke: 1-2

Tubeke heeft dan toch zijn eerste overwinning beet na een slecht begin van de tweede periode. Het ging op bezoek bij Lommel United, dat net als Tubeke 1 op 6 had geboekt na twee wedstrijden. De thuisploeg begon het best aan de wedstrijd en kwam op slag van rust op voorsprong dankzij Bertjens: 1-0. In de tweede helft zette Tubeke echter de wedstrijd helemaal naar zijn hand. In drie minuten tijd ging het van 1-0 naar 1-2 na goals van Keita en Zenke tussen minuut 70 en 73.

Door deze overwinning springt Tubeke naar een vijfde plaats, op twee punten van leider Lierse. Volgende speeldag speelt Tubeke tegen OHL.

Roeselare - Lierse: 2-1

Vrijdagavond al slaagde Lierse er niet in geslaagd punten te pakken op het veld van Roeselare, de Pallieters gingen met 2-1 onderuit. Vooral in de eerste helft kwam Lierse er niet aan te pas. Roeselare kwam via Eenoo verdiend op voorsprong en kon haar voorsprong verdubbelen vanop de stip. Toch werd het nog spannend na een snel tegendoelpunt van Zizo en een afgekeurde goal van De Belder.