Politie Brussel: “Kom donderdag niet met de wagen naar onze hoofdstad”
Archiefbeeld. Foto: Photo News

De lokale politie van de zone Hoofdstad-Elsene vraagt aan de automobilisten om donderdag, in de mate van het mogelijke, weg te blijven uit Brussel. Er wordt dan grote hinder verwacht door de betoging van de non-profitsector.

In alle sectoren van de non-profitsector (welzijn, zorg en cultuur) wordt donderdag gestaakt. Er vindt ook een grote betoging in Brussel plaats, waar volgens de bediendebond BBTK 10.000 mensen worden verwacht.

De betogers verzamelen om 9.30 uur aan het Brusselse Noordstation. Van daaruit gaat het om 10.30 uur via de kleine ring tussen Rogier en Madou en dan via de Congresstraat en de Koninginnelaan richting Albertinaplein, vlakbij het Centraal Station, waar de demonstratie omstreeks 15 uur wordt ontbonden.

“Vermijd Brussel met wagen”

De lokale politie verwacht dat de protestmars zware verkeershinder zal veroorzaken in de noordelijke binnenstad en op de kleine ring, tussen de Saincteletteplein en de Wetstraat. De openbare parkings op het parcours zullen slechts beperkt toegankelijk zijn, zo wordt ook gewaarschuwd.

De politie vraagt dan ook nadrukkelijk om Brussel zo veel mogelijk met de auto te mijden. Er wordt aangeraden om gebruik te maken van het openbaar vervoer, al moet er ook daar rekening worden gehouden met hinder.