Voormalig Europees kampioen Tom Goegebuer zet er punt achter na BK gewichtheffen
Foto: BELGA

Het Belgische kampioenschap van komende zondag (27 november) wordt voor gewichtheffer Tom Goegebuer het officiële afscheid van de topsport. Op 41-jarige leeftijd heeft hij besloten er definitief een punt achter te zetten, zo maakte Goegebuer maandag bekend.

De gewichtheffer nam in augustus in Rio de Janeiro voor de derde keer deel aan de Spelen. Hij werd in de klasse tot 56 kg veertiende.

“In Rio heb ik al laten weten dat het mijn laatste Olympische Spelen waren. Ik heb ondertussen ook besloten dat ik geen Europese of Wereldkampioenschappen meer zal doen en dat ik dus afscheid neem van de topsport”, laat Goegebuer weten. “Door het dopingschandaal bij de retesting van de Olympische Spelen van 2008 en 2012 waarbij meer dan 45 gewichtheffers betrapt werden, hangt een groot aantal landen een schorsing boven het hoofd. Hierdoor twijfelde ik even om nog even verder te doen en misschien nog een EK of WK mee te pikken. Maar op 41-jarige leeftijd kan even wachten ook te lang zijn, terwijl ik nu zeker ben om in schoonheid te kunnen afsluiten”, legt hij uit.

Goegebuer neemt zondag afscheid tijdens het BK in Gent, dat door zijn club wordt ingericht.

Zijn mooiste zege behaalde Tom Goegebuer in 2009 toen hij in Boekarest Europees kampioen werd in de min 56. Het leverde hem dat jaar het Vlaams Sportjuweel op.

Goegebuer heeft ook één keer EK-zilver en twee keer EK-brons op zijn erelijst. Op de Spelen van 2008 in Peking werd Goegebuer dertiende, vier jaar later in Londen twaalfde.