Max Verstappen wil niet vergeleken worden met Schumacher of Senna
Max Verstappen tijdens de GP van BrazilIë Foto: Red Bull Racing
Max Verstappen werd na zijn indrukwekkende inhaalmanoeuvres tijdens de GP van Brazilië vergeleken met Michael Schumacher en Ayrton Senna. Verstappen zelf probeert echter de kalmte te bewaren en de vergelijking te vermijden.

Red Bull-teambaas Christian Horner vergeleek Verstappen zijn race met indrukwekkende regenraces van Schumacher en Senna. Tijdens een vragenronde van een Red Bull-sponsor nuanceert Verstappen die vergelijking echter.

"Het is zeer leuk dat men zo'n dingen zegt maar voor mij is het belangrijkste dat ik me gewoon op mezelf focus en neutraal blijf bij dergelijke commentaren," aldus Verstappen. "Je moet altijd proberen om jezelf te verbeteren."

"Het is belangrijk om in de wagen met beide voeten op de grond te blijven. Je moet dat niet proberen, je moet het doen."

Verstappen liet ook nog verstaan dat hij, in tegenstelling tot heel wat andere rijders, op jonge leeftijd niet echt een F1-idool had. Zijn vader Jos Verstappen was naar eigen zeggen zijn grote voorbeeld.

"Ik had een enorm groot respect voor mij vader, voor wat hijzelf wist te presteren alsook wat hij voor mij gedaan heeft," liet Verstappen weten.

Meer F1-nieuws op F1journaal.be: