VIDEO. Charleroi komt op gedeelde derde plaats na winst tegen Lokeren
Foto: blg
Charleroi is gewonnen tegen Lokeren met 2-1. Het komt op gelijke hoogte met Gent, dat derde staat in het klassement.

De wedstrijd begon gezapig. Na vijf minuten gaat Pollet neer in de grote rechthoek, na een vermeende duwfout van Maric. Ref Lambrechts reageert niet.

Het eerste doelpunt was voor Lokeren. Miric dook goed bij een voorzet van Skulason en duwde de bal aan de eerste paal voor bij Penneteau. De gelijkmaker liet niet lang op zich wachten. Mamadou Fall laat de bal binnenglijden aan de tweede paal.

Charleroi kan alleszins niet klagen over de niet-gefloten fout in de beginminuten. In de 37e minuut duwde Mata overduidelijk De Ridder tegen de hoekschopvlag omver. Lambrechts liet het gebeuren, twee minuten later stond de 2-1 op het scherm.

Lokeren en Charleroi waren lang aan elkaar gewaagd, maar het doelpunt van Pollet gaf de Walen opnieuw vertrouwen.

De tweede helft was er weinig voetbal, maar vooral veel gekibbel. De spelers geven een vermoeide indruk, maar de supporters zijn nog klaarwakker. Na 66 minuten bleef Ninis geblesseerd liggen, maar Lokeren zettez zijn aanval verder. Het werd hen niet in dank afgenomen door de supporters.

Enkele wissels aan beide kanten zorgden na 70 minuten voor wat meer schwung, maar doelpunten vielen er niet meer. Charleroi kon amper kansen creëren in de tweede helft.