Dieter Dekoninck neemt afscheid met vierde plaats op 50 meter vlinderslag in Spar Cup Nijlen
Dieter Dekoninck Foto: Photo News

Dieter Dekoninck is zondag op de tweede dag van de Spar Cup in Nijlen als vierde geëindigd op de 50 meter vlinderslag. De 25-jarige zwemmer van BRABO, die in Nijlen zijn laatste zwemwedstrijd uit zijn professionele carrière afwerkt, tikte af na 24.95.

De Nederlander Thomas Verhoeven (24.53) pakte de zege, voor Nick Bodiroza (24.69) en Louis Croenen (24.77), met wie Dekoninck in mei het zilver pakte op de 4x200 meter vrije slag tijdens het EK in Londen.

Zondagochtend sneuvelde Dekoninck in de reeksen van de 50 meter schoolslag met de tiende tijd (30.93).

Dekoninck kondigde na de Olympische Spelen in Rio aan dat hij zou stoppen met zwemmen. Met de Spar Cup in Nijlen verkoos hij een afscheid in het rustige kader van een wedstrijd in de omgeving, waar er ruim tijd zou zijn voor vrienden en familie.

In de andere wedstrijden in Nijlen ging de zege in de 100 meter vrije slag bij de mannen naar Jasper Aerents (48.84) en bij de vrouwen naar Lotte Goris (57.06). Sara Vanleynseele (28.23) was de snelste op de 50 meter vlinderslag, terwijl Alexandre Marcourt (55.19) de 100 meter rugslag op zijn naam zette.

Je wil onze betalende artikels lezen maar nog geen abonnement nemen? Meld je aan en proef gratis van  plus-artikels.

Lees gratis ›

Geen betaalgegevens nodig