VIDEO. Ferrera ziet zijn KV Mechelen winnen tegen ex-ploeg Standard
Foto: BELGA

Ferrara heeft zijn wraak te pakken: na het pijnlijk ontslag bij Standard vorig jaar, ziet hij Mechelen nu winnen met 2-1 tegen zijn ex-ploeg. Mats Rits en Nicolas Verdier zorgden voor de overwinning.

De wedstrijd begon met een hoog tempo, maar zonder uitgespeelde kansen. Het tempo moest zakken en de slordigheden stapelden zich op. Standard vond zijn tweede adem, topschutter Orlando Sá scoorde na 25 minuten. De Portugees mikte zijn zevende treffer van het seizoen binnen na voorbereidend werk van Edmilson. Sá miste vijf minuten later de kans op 0-2 na een mooie assist van Belfodil. Zijn schot eindigde op de paal.

KV Mechelen stelde aanvallend weinig voor in de eerste helft, maar in de slotminuut kon Mats Rits toch scoren, nadat doelman Hubert de bal losliet.

De verlossing voor Mechelen kwam er in de 53e minuut. Nicolas Verdier tikte een mooie voorzet van Croizet binnen. Na 70 minuten zakte de thuisploeg helemaal weg, maar dat was geen probleem tegen een weinig aanvallend Standard. Het is de derde nederlaag op rij op verplaatsing voor de Luikenaars.