EUROMILLIONS VOLLEY LEAGUE. Lindemans Aalst morst met punten
Foto: NDM

Nadat Menen zaterdag een punt pakte in Roeselare, zorgde Borgworm zondag ook voor een stuntje tegen Aalst op de zesde speeldag in de EuroMillions Volley League. Pas in een tiebreak moest het de duimen leggen. Het werd 25-27, 23-25, 25-23, 30-28 en 4-15.

Nadat Borgworm vorige week bij Amigos Zoersel verloor, begon het de zesde speeldag alleen op de laatste plaats. Daar was niets van te merken tegen Aalst. De bezoekers pakten wel de eerste twee sets, maar alles behalve vlot. Daarna bleven beide ploegen aan elkaar gewaagd en trokken de thuisspelers twee keer aan het langste eind. In de de tiebreak nam Aalst wel vlot afstand. Bij de thuisploeg stonden vooral Barca-Cysique, David en Pavelka aan het kanon, terwijl Walker de meubels redde voor de bezoekers, die op de vierde plaats blijven. Heel veel schiet Borgworm niet op met het punt. Het deelt de laatste plaats nu met Guibertin en Amigos Zoersel.

Ook Zoersel kwam zondag in actie. Tegen gouwgenoot Antwerpen zat een stunt er nooit echt in (25-14, 25-19, 25-17). Zo was Antwerpen de enige ploeg die deze speeldag zijn favorietenrol volledig kon waarmaken. Het klimt het naar een knappe tweede plaats in de rangschikking, op twee punten van Roeselare en één punt voor Maaseik. Voor Maaseik was er geen competitiematch dit weekend. De Limburgers kwalificeerden zich wel tegen Groningen voor de groepsfase van de Champions League. Vorige week werkte het al een vooruitgeschoven wedstrijd af bij Guibertin, waarin het ook een punt liet liggen. .

Je wil onze betalende artikels lezen maar nog geen abonnement nemen? Meld je aan en proef gratis van  plus-artikels.

Lees gratis ›

Geen betaalgegevens nodig