Christian Ahlmann wint wereldbekerproef jumping, Jérôme Guery met 13e plaats beste Belg
Christian Ahlmann Foto: BELGA

De 41-jarige Duitser Christian Ahlmann heeft zondag in eigen land de wereldbekerjumping van Stuttgart gewonnen. Met de 16-jarige hengst Taloubet vormde hij de snelste van elf foutloze combinaties in een barrage met negentien. De partner van de Belgische amazone Judy-Ann Melchior zette de concurrentie op duidelijke afstand. De Zwitser Steve Guerdat was met Bianca meer dan twee seconden trager, de Ier Cian O’Connor werd met Good Luck op 2.18 derde.

Ook Jérôme Guery reed een snelle barrage, maar hij tikte met Grand Cru één balk af en strandde zo op de dertiende plaats, wel nog goed voor vier wereldbekerpunten. Olivier Philippaerts (Legend of love) viel met acht strafpunten en een zeventiende plaats net buiten de punten. Nicola Philippaerts moest met Harley in de eerste omloop vier strafpunten noteren en werd 21e.

Guerdat is de nieuwe leider in de wereldbekerstand van de West-Europese liga. Hij lost zijn landgenoot Romain Duguet af. Na vijf van dertien proeven heeft de olympische kampioen van 2012 met 42 punten drie punten voor op de Fransman Kevin Staut en vijf op Duguet. Met 28 punten is Pieter Devos op de zevende plaats beste Belg. Niels Bruynseels is met 18 punten 18e, Nicola Philippaerts met 8 punten 39e, Gregory Wathelet met 6 punten 46, Jérôme Guery met 4 punten 53e en Jos Verlooy met 2 punten 57e. De top achttien springt van 27 maart tot 2 april de wereldbekerfinale in Omaha (Nebraska). De volgende manche wordt volgende week in het Spaanse Madrid gesprongen. Vrijdag 30 december ontvangt Mechelen de negende manche. .

Je wil onze betalende artikels lezen maar nog geen abonnement nemen? Meld je aan en proef gratis van  plus-artikels.

Lees gratis ›

Geen betaalgegevens nodig