Laurens Vanthoor (Audi R8 LMS) heeft zondag in Macau op bijzondere wijze de World Cup voor GT-wagens gewonnen. De 25-jarige Limburger ging over de kop in de stratenrace in China, maar werd alsnog uitgeroepen tot winnaar.

Vanthoor had zaterdag de snelste chrono neergezet in de kwalificaties en mocht vanop de pole van start gaan. Vanthoor startte goed en hield de koppositie vast, maar al in de eerste ronde moest de safety car uitrijden na een crash. De organisatoren legden de race lange tijd stil om herstellingswerken aan het parkoers uit te voeren, waardoor er bij de herstart nog amper 18 minuten gereden moest worden. Vanthoor moest zijn eerste plaats afstaan aan de Amerikaan Earl Bamber. Onze landgenoot raakte in een duel met de Porsche van Bamber een boordsteen, waarop zijn wagen achterwaarts overkop ging. Door zijn hoge snelheid gleed Vanthoor nog honderden meters over zijn dak voor hij tot stilstand kwam. Hij kon zelf uitstappen en kwam met de schrik vrij.

Na de crash van Vanthoor werd de race opnieuw stilgelegd en niet meer herstart. Bamber lag op kop, maar kreeg voor een verkeerde start vijf seconden straftijd aangesmeerd. Daardoor werd Vanthoor uitgeroepen tot winnaar van de stratenrace in Macau.