Nicolas Colsaerts eindigt vierde op World Tour Championship
Colsaerts in actie Foto: AFP

Nicolas Colsaerts is gedeeld vierde geworden op het World Tour Championship golftoernooi (EPGA/7.464.775 euro) in Dubai. Thomas Pieters eindigde op de 40e plaats.

De 34-jarige Brusselaar, die voor de aanvang van de laatste ronde nog op een gedeelde tweede plaats stond, zette een ultieme ronde neer van 71 slagen, één onder par. Colsaerts miste op zijn laatste achttien holes iets te veel birdiekansen om mee te strijden voor de eindzege.

Colsaerts stond tot de 15e hole nog op de derde plaats. Na een dubbele bogey op de zestiende hole verzeilde hij even naar de achtste plaats, maar na een birdie op de laatste hole finishte hij als vierde.

In de eindstand telt Colsaerts met 275 slagen (-13) vier slagen meer dan de 22-jarige Engelsman Matthew Fitzpatrick, die zich de beste toonde.

Thomas Pieters lukte een ultieme ronde van 70 slagen en dit na vijf birdies waartegen hij twee bogeys moest incasseren. De 24-jarige Antwerpenaar, dit seizoen winnaar van de Made in Danmark, werd uiteindelijk 40e.

Voor Fitzpatrick was er een slordige 1.254.440 euro weggelegd. De Zweed Henrik Stenson, gedeeld negende, werd voor de tweede keer in zijn succesvolle loopbaan European Tour eindwinnaar.

Volgende week staat de World Cup of Golf op het programma. In het Australische Melbourne verdedigen Colsaerts en Pieters de Belgische kleuren.

Je wil onze betalende artikels lezen maar nog geen abonnement nemen? Meld je aan en proef gratis van  plus-artikels.

Lees gratis ›

Geen betaalgegevens nodig