IN BEELD. De opvallendste beelden van het stormweer in Vlaanderen
Foto: Dominique Jacquet
Omvallende bomen en takken, rondslingerende bouwkranen en onderbroken tramverkeer. De voorspelde rukwinden, die plaatselijk pieken tot 100 km/u kunnen bereiken, zorgen voor gevaarlijke situaties in Vlaanderen. Dit zijn de opvallendste foto’s en video’s van het stormweer.

Op de Brakelsesteenweg in Ninove slingert een bouwkraan gevaarlijk heen en weer door de hevige wind. Brandweer en politie hebben een deel van de weg afgesloten voor het verkeer.

Ook aan zee vormen de rondslingerende bouwkranen een gevaar voor de veiligheid.

 

 

Nabij het Montfortcollege in Rotselaar is een grote boom omgevallen door het stormweer. “Het straatje werd helemaal afgezet door de brandweer”, meldt een van onze lezers.

Ook bij mensen thuis richt het stormweer schade aan. “Deze morgen wakker geworden met een omvergewaaide tuinafscheiding”, laat een lezer uit Oostnieuwkerke weten.

De Belgische Defensie liet dan weer via hun officiële Twitteraccount de gevaarlijke omstandigheden op zee zien. “Hiervoor zijn schepen niet gebouwd”, stond er te lezen.

 

 

Aan zee moest de brandweer al uitrukken op verschillende plaatsen. Toch laten sommige mensen zich niet afschrikken, en wagen ze zich nog aan een stevige strandwandeling.

Je wil onze betalende artikels lezen maar nog geen abonnement nemen? Meld je aan en proef gratis van  plus-artikels.

Lees gratis ›

Geen betaalgegevens nodig