Dronken passagiers houden toestel Brussels Airlines uren aan de grond
Foto: EPA

Een toestel van Brussels Airlines heeft zaterdag op de luchthaven van Zaventem uren vertraging opgelopen nadat dronken passagiers uit het vliegtuig moesten worden gezet. Dat meldt de VRT. Het nieuws wordt bevestigd door de luchtvaartmaatschappij.

De vlucht met 136 passagiers aan boord moest normaal om 15.30 uur vertrekken richting Alicante. ‘De boarding verliep normaal. Toen het toestel naar de startbaan reed, begon een groep mensen zich te misdragen. Een oproep van de bevelhebber haalde niets uit. Daarop besliste de bevelhebber om, uit veiligheidsoverwegingen en om het comfort van de andere reizigers te vrijwaren, terug te keren naar de gate’, aldus een woordvoerster van Brussels Airlines. Er was ook sprake van dreigementen tegenover de bemanning. Het toestel van Brussels Airlines is tijdens het incident nooit in de lucht geweest.

Nieuwe bemanning

Het ging om een groep van 41 passagiers die uit het toestel werd gezet. Een deel van hen was onder de invloed van alcohol. Het ging niet om Belgen. Brussels Airlines wil de nationaliteit van de betrokken passagiers niet vrijgeven. De politie werd er bij gehaald.

De vlucht liep 2,5 uur vertraging op. Niet alleen diende de groep en hun bagage het toestel te verlaten, er was ook een nieuwe bemanning nodig omdat die anders het maximum toegelaten aantal vlieguren dreigde te overschrijden.

Je wil onze betalende artikels lezen maar nog geen abonnement nemen? Meld je aan en proef gratis van  plus-artikels.

Lees gratis ›

Geen betaalgegevens nodig