Trio Dumas-Jani-Lieb is wereldkampioen, Audi neemt in schoonheid afscheid in Bahrein
Foto: AFP

De Audi R18 van de Fransman Loïc Duval, de Braziliaan Lucas di Grassi en de Brit Oliver Jarvis heeft zaterdag de Zes Uur van Bahrein gewonnen, dat is de negende en laatste manche in het wereldkampioenschap Endurance (WEC). De Fransman Romain Dumas verzekerde zich met de Zwitser Neel Jani en de Duitser Marc Lieb van de wereldtitel in de uithuidingsdiscipline.

Audi bezette met de Fransman Benoït Tréluyer, de Zwitser Marcel Fässler en de Belgische Duitser André Lotterer ook de tweede plaats. De Duitse autoconstructeur neemt zo in schoonheid afscheid van het WEC. Audi boekte sinds 1999 maar liefst 107 overwinningen, dertien keer was een piloot van het Duitse automerk de beste op de prestigieuze 24 Uur van Le Mans.

De Australiër Mark Webber heeft in Bahrein zijn laatste race gereden. Aan de zijde van de Nieuw-Zeelander Brendon Hartley en de Duitser Timo Bernhard mocht de voormalige F1-piloot als derde mee op het podium. De 40-jarige Webber zet definitief een punt achter zijn carrière als autocoureur.