The National-leden lanceren eigen muziekfestival
The National zal ook zelf aantreden op het festival van de broers Dessner, uiterst links en recht

Aaron en Bryce Dessner, twee van de vijf leden van de Amerikaanse muziekgroep The National, zetten mee hun schouders onder een nieuw muziekfestival in het Deense Kopenhagen.

The National zal zelf ook aantreden op de eerste editie van HAVEN, dat in augustus zal plaatsvinden op Refshaleøen, een eilandje in de haven van de Deense hoofdstad Kopenhagen. Het zal geen traditioneel muziekfestival zijn, maar een combinatie van ‘muzikale experimenten’, met een belangrijk aandeel voor voeding en drank, klinkt het.

De tweelingbroers Aaron en Bryce Dessner, respectievelijk pianist/componist en gitarist bij de indierockband, werken samen met de Deense brouwerij Mikkeller en Claus Meyer, de mede-eigenaar van het bekende restaurant Noma die in enkele jaren tijd een imperium van bakkerijen en delicatessenwinkels, een cateringbedrijf en een chocoladefabriek uit de grond heeft gestampt.

Bij de aankondiging van het evenement stippen de broers aan dat ze al jaren de grenzen opzoeken tussen verschillende vormen van kunst en muziek, en dat HAVEN een volgende stap is.

‘Ik was meteen aangegrepen door de rauwheid van Refshaleøen en de mooie uitzichten als ‘eindpunt’. Het deed me denken aan twee van mijn favoriete plaatsen in Brooklyn, zijnde Red Hook en de Navy Yard, en ik ben beginnen nadenken hoe we een uniek decor konden creëren voor The National en andere bevriende artiesten’, vertelde Bryce aan het muziektijdschrift NME.

Het is geen volledig nieuw avontuur voor hem: hij lanceerde in 2006 ook al MusicNOW, een eigen muziekfestival in Cincinnati, Ohio.

Je wil onze betalende artikels lezen maar nog geen abonnement nemen? Meld je aan en proef gratis van  plus-artikels.

Lees gratis ›

Geen betaalgegevens nodig