Oostende verrast Tenerife op Champions League basket
Foto: Rudy DECLERCK

Op de vijfde speeldag in de Champions League basketbal heeft Oostende woensdag een tweede zege op rij geboekt. De Belgische kampioen won met 66-62 van het Spaanse Tenerife, dat door de nederlaag de leiding in groep D kwijt is. Bij de rust was het 38-38 gelijk.

Rasko Katic was met 21 punten de topscorer van de partij. Jean Salumu droeg met 16 punten ook aardig bij aan de overwinning. Defensief waren Pierre-Antoine Gillet (8 rebounds), Jean-Marc Mwema en Dusan Djordjevic (allebei 6 rebounds) de sterkhouders.

Na twee zeges en drie nederlagen is Oostende vijfde in de groep. De vijf groepswinnaars stoten samen met de beste drie nummers twee rechtstreeks door naar de achtste finales van de play-offs. De overige twee nummers twee gaan naar de eerste ronde, net als de nummers drie en vier en de beste vier nummers vijf. De slechtste vijfde krijgt net als de zesde en de zevende een plaats in de achtste finales van de Europe Cup. De achtste is uitgeschakeld. Volgende week dinsdag speelt Oostende op verplaatsing bij het Servische Mega Leks, de voorlaatste in de stand.