Bazart en Roméo Elvis grote winnaars op Red Bull Elektropedia Awards
Bazart. Foto: Filip De Smet

De Nederlandstalige popsensatie Bazart en het Franstalige rapfenomeen Roméo Elvis hebben woensdagavond de belangrijkste Red Bull Elektropedia Awards verdeeld. Bazart werd verkozen tot Artist of the Year en won ook de prijs voor Beste Song (Chaos). Roméo Elvis kaapte drie awards weg: Best Album (Morale), Best Live Act en de Chase Award voor beste Belgische urban act.

Er waren ook enkele primeurs. De Antwerpse Dj Faisal, bekend van zijn wekelijkse Studio Brussel-programma, werd voor het eerst beste Belgische dj en volgt daarmee 2manydjs op. Nog opmerkelijker was de verkiezing van het Antwerpse Ampère tot beste Belgische club. Daarmee stoot het de Brusselse Fuse na zes opeenvolgende jaren van de troon.

Er staan uiteindelijk nog zeven andere Antwerpse nachtclubs in de Belgische Club Top 30 en daarmee werpt Antwerpen zich op als dé nieuwe Belgische nightlife hotspot.

Er vielen ook verschillende vrouwen in de prijzen met Charlotte De Witte (Best Producer), Amelie Lens (Breakthrough Artist) en SX met zangeres Stefanie Callebaut (Best Video). Andere opvallende winnaars waren Pomrad (Best Remix), TLP (Best MC), LeFtO (Best Radio) en het Dour festival dat voor het tweede jaar op rij de award van Best Festival won.

Niet minder dan 21.781 muziekliefhebbers brachten hun stem uit voor de Red Bull Elektropedia Awards, een record. Een volledig overzicht van alle winnaars, inclusief de volledige Belgische Dj Top 100 en Belgische Club Top 30 vindt u op awards.redbullelektropedia.be.