Beschuldigde van moord op Kimberley (20) smeekt vader om hem meer te komen bezoeken in gevangenis: “Ik mis je echt en zou je meer willen zien, pa”
Kimberley Courtens en Kenny Terryn. Foto: Repro Facebook

“Ik zou je echt meer willen zien, pa.” Het was de emotionele smeekbede van Kenny Terryn, de 24-jarige die terechtstaat voor de moord op zijn vriendin Kimberley Courtens (20) in 2014, woensdag op zijn assisenproces in Kortrijk. “Ik heb nog geen tijd gehad”, antwoordde zijn vader. “Maar ik ga zeker meer komen.”

LEES MEER IN ONZE PLUS-OMGEVING. De man die zijn vriendin vermoordde onder invloed van een kaartlegster

De getuigenverhoren werden woensdag afgerond op het assisenproces. In de loop van de dag kwamen onder meer Kenny’s vader Mark Terryn, zijn broer en enkele collega’s nog aan het woord. Alle getuigen bevestigden dat Terryn in de maanden voor de feiten leek te kampen met psychische problemen.

“Goede opvoeding gehad”

Mark Terryn kende zijn zoon Kenny als een rustige jongen. “Ik heb nooit problemen gehad met hem. Toen ik hem enkele maanden voor de feiten zag, was hij heel bleek. Hij zei me dat hij ging sterven.” Door een drankprobleem was de man vaak een afwezige vader. “We hebben thuis nochtans een goede opvoeding gehad. Het was wel anders als mijn vader ’s avonds iets gedronken had”, getuigde de broer van de beschuldigde.

Pas na een emotionele brief begon Mark Terryn zijn zoon sporadisch te bezoeken in de gevangenis. “Sorry voor wat ik gedaan heb. Het spijt me echt, ik weet dat je er enorm van afziet. Ik mis je echt en zou je meer willen zien, pa”, zei de beschuldigde tijdens de zitting. “Ik ben nog maar drie keer gekomen omdat ik geen tijd had”, antwoordde zijn vader. “Maar ik ga zeker meer komen. Het is jammer dat je daar zit.”

“Een van beste medewerkers”

Kenny was jarenlang aan de slag bij Pizza Hut in Roeselare. “Ik heb hem zelf nog aangeworven. De klanten en de collega’s waren tevreden over hem. Hij was een van mijn beste medewerkers”, vertelde Mohammed Algham. De getuige merkte wel dat Terryn de laatste maanden gebukt ging onder psychische problemen. “Ik denk dat hij een soort burn-out had. Hij had geen fut meer en was bang dat hij zijn vriendin zou verliezen. Ik heb hem aangeraden naar een psycholoog te gaan.”

LEES OOK. Broer van gewurgde Kimberley: “Ze zagen elkaar doodgraag”

Ook de andere collega’s bij Pizza Hut waren overwegend positief. “Hij leidde het keukenpersoneel en deed dat goed. We kwamen goed overeen. Op het einde begon hij veel te piekeren, hij dacht dat hij kanker had in zijn hoofd”, aldus Dennis Taildeman. Elien Bradt plaatste wel een kanttekening. “Het is geen slechte mens, maar hij deed meestal zijn eigen ding. Hij is eens erg uitgevlogen toen ik hem al lachend zei dat hij niet op het werk op Facebook moest zitten. Hij maakte me uit voor hoer en slet.”

Beschuldigde van moord op Kimberley (20) smeekt vader om hem meer te komen bezoeken in gevangenis: “Ik mis je echt en zou je meer willen zien, pa”
Assisenvoorzitter Boudewijn Desmet. Foto: Simon Mouton

De beschuldigde had weinig hobby’s, maar deed wel een tijdje aan taekwondo. “Ik had hem uitgenodigd via zijn oom, die een collega was van mij. Kenny was heel rustig en respectvol. Niemand had zulke feiten verwacht van hem”, vertelde de trainer.

Tweede kaartlegster

Tot slot kwam nog een tweede kaartlegster aan het woord. Terryn ging bij haar ten rade voor zijn gezondheidsproblemen. “Ik zag storingen in zijn relatie, maar dat heb ik hem niet gezegd. Zijn prangende vraag ging immers over fysieke problemen”, aldus Johanna Lottin.

Donderdag om 10 uur starten de pleidooien.

De feiten

De toen 22-jarige Kenny Terryn en Kimberley Courtens (20) knoopten in februari 2014 een relatie aan en gingen in augustus samenwonen in Hooglede. Terryn klaagde steeds vaker over draaiingen, maag- en darmpijn en impotentie, maar volgens de dokters ging het om een psychisch probleem. Op 12 september, tijdens een discussie over zijn vermeende ziekte, wurgde hij haar en dumpte hij haar lichaam in een gracht.