Barack Obama is woensdagavond aangekomen in Berlijn, de laatste etappe in zijn laatste Europa-reis als Amerikaans president. Het presidentiële vliegtuig Air Force One landde rond 18 uur na een korte vlucht vanuit Athene. Daar waren dinsdag duizenden mensen op straat gekomen tegen de president. “Obama, ga naar huis”, werd geschreeuwd.

Ongeveer 7.000 mensen waren dinsdag in Athene op straat gekomen om de Amerikaanse president te laten weten dat hij niet welkom was in de Griekse hoofdstad. “We hebben geen beschermers nodig. Obama, ga naar huis”, werd onder meer gezongen. Er werden bijna 5.000 leden van de oproerpolitie ingezet om het protest in goede banen te leiden. Er werden minstens vier mensen opgepakt, één vrouw raakte gewond.

Vanuit Griekenland zette Obama zijn reis voort naar Duitsland. Daar werd hij woensdagavond ontvangen door vertegenwoordigers van de Duitse regering en de Amerikaanse ambassadeur.

Het is al het zesde officiële bezoek van Obama aan Duitsland. Op het programma staan onder meer een diner met Duits bondskanselier Angela Merkel op woensdagavond, een werkvergadering tussen beide leiders op donderdag en een mini-top met ook de Britse, Italiaanse, Spaanse en Franse leiders op vrijdagochtend.

Vrijdagmiddag zet Obama zijn reis voort naar het Zuid-Amerikaanse Peru.