Trump clasht (opnieuw) met The New York Times
Foto: EPA

Donald Trump, de nieuw verkozen president van de Verenigde Staten, ontkent in een reeks tweets dat de onderhandelingen over de samenstelling van zijn toekomstige regering chaotisch verlopen. The New York Times, die daarover berichtte, moet het ontgelden.

‘De samenstelling van mijn kabinet en vele andere posten verloopt volgens een goed georganiseerd proces. Ik ben de enige die weet wie de finalisten zijn.’ Dit was de eerste tweet van een reeks van vijf die Donald Trump vandaag verstuurde en waarin hij de berichtgeving van The New York Times, één van de grootste kwaliteitskranten wereldwijd, onder vuur nam.

Het artikel dat van een ‘chaotische overgang’ sprak, noemt Trump ‘helemaal verkeerd’. ‘Het verloopt probleemloos.’

‘Idioten’

Trump zei ook dat hij ‘telefoon kreeg van talrijke buitenlandse leiders’, in weerwil van wat ‘de falende The New York Times’ eerder had geschreven. De krant berichtte woensdag over moeilijkheden die wereldleiders hadden om Trump aan de lijn te krijgen.

Afsluiten doet de verkozen president van de Verenigde Staten met de stelling dat ‘The New York Times gewoon boos is omdat ze als idioten overkwamen in hun berichtgeving over mij’.

In zijn eerste interview na zijn verkiezing had Trump gezegd dat hij zich voortaan gedeisd zou houden op Twitter, maar van een omslag is vooralsnog niet veel te merken.