KV Mechelen wil toch replay tegen Genk en vecht beslissing Bureau Arbitrage aan
Foto: Photo News

KV Mechelen gaat in beroep tegen de beslissing van het Bureau Arbitrage van de Belgische voetbalbond (KBVB) om de match in en tegen Genk op de negende speeldag in de Jupiler Pro League niet te laten herspelen. Dat heeft voorzitter Johan Timmermans woensdag bevestigd.

Het Bureau Arbitrage verwierp maandag de eis van KV Mechelen om de competitiematch van 2 oktober in de Luminus Arena te laten herspelen, nadat scheidsrechter Luc Wouters een rode kaart aan een verkeerde speler van KV Mechelen had gegeven. “De uitsluiting van de speler en het eventueel feit dat het geen rode kaart betrof zijn elementen onderworpen aan de interpretatie van de scheidsrechter. Bijgevolg kan er geen sprake zijn van een scheidsrechterlijke vergissing in de toepassing van de spelregels”, staafde het Bureau Arbitrage zijn beslissing.

De Maneblussers blijven echter van oordeel dat Wouters een vergissing heeft begaan in de toepassing van de spelregels (artikel 1440 van het bondsreglement). Het Bureau Arbitrage baseert zich voor zijn vonnis op artikel 1439. “Maar wij wagen ons er niet aan de interpretatie van Wouters in twijfel te trekken”, stelde Timmermans.

Rechtsachter Laurens Paulussen werd op de negende speeldag met rood van het veld gestuurd voor handspel in het strafschopgebied. Wouters had de rode kaart echter aan middenvelder Mats Rits moeten geven, die Susic met de arm van de gelijkmaker had gehouden. KV Mechelen moest na de onterechte uitsluiting van Paulussen 70 minuten met een man minder spelen en verloor het duel uiteindelijk met 2-1.