Premier Michel: ‘Uitspraken Turkse president zijn absurd’
Foto: Anadolu Agency

Premier Charles Michel zet zich resoluut af tegen de beschuldiging van president Recep Tayyip Erdogan dat ons land een belangrijk centrum is voor aanhangers van de PKK en van Fethullah Gülen.

Een stevige sneergaf de Turkse president Recep Tayyip Erdogan vanmorgen aan België, toen hij zei dat ons land ‘een belangrijk centrum is voor aanhangers van de verboden Koerdische beweging PKK, maar ook een centrum voor aanhangers van Fethullah Gülen, de geestelijke die volgens Ankara verantwoordelijk was voor de mislukte staatsgreep van afgelopen zomer’.

Behalve absurd noemt premier Michel de uitspraken ook ‘leugenachtig’ en ‘lasterlijk’. ‘België is een rechtsstaat en het is niet netjes dergelijke verklaringen af te leggen over een land dat ook op een kritieke manier de gevolgen van terrorisme heeft ondergaan’, aldus de eerste minister.

Michel herinnert eraan dat hij in het parlement reeds heeft verklaard dat ‘België niet zou tolereren dat de Turkse regering zijn interne conflicten naar België zou exporteren’.