White Star Brussels maant ouders van jeugdspelers aan lidgeld te betalen
Foto: ycs

Meer dan vijfhonderd jeugdspelers van het financieel geteisterde WS Brussels (1e klasse amateurs) hebben nog steeds hun inschrijvingsgeld niet betaald. Dat heeft Michel Eylenbosch, operationeel directeur van White Star, woensdag gezegd op een persconferentie. “De financiering van onze jeugdacademie wordt voornamelijk gedragen door het lidgeld. Zonder dat bedrag (ongeveer 65.000 euro) is het heel moeilijk om de uitrusting van de spelers en de jeugdtrainers te betalen”, luidde het.

“De cijfers zijn duidelijk. Aan onze jeugdacademie zijn 598 voetballertjes verbonden. Daarvan hebben er slechts 79 hun lidgeld betaald. Meer dan 500 van onze jeugdspelers zijn ons nog zo’n 125 euro verschuldigd. De financiering van onze jeugdacademie wordt voornamelijk gedragen door het lidgeld. Zonder dat bedrag (ongeveer 65.000 euro) is het heel moeilijk om de uitrusting van de spelers en de jeugdtrainers te betalen.”

Al langer dan een jaar niet meer betaald

Eerder raakte bekend dat de jeugdtrainers van WS Brussel al langer dan een jaar niet meer betaald zijn, waarop de coaches van “l’École des jeunes” beslisten te staken. Volgens Michel Eylenbosch was Alami Saouti, tot maandag directeur van de jeugdacademie, op de hoogte van de financiële problemen van de club. “Niemand ontkent dat White Star het moeilijk heeft. In het begin van het seizoen hebben we Saouti ook gevraagd om de jeugdtrainers die een contract tekenden bij de club op het hart te drukken dat de uitbetaling van de lonen niet op een normale manier zou verlopen. Dat probleem doet zich vandaag dus voor.”

Eylenbosch, ook voorzitter van de gemeenteraad in Sint-Jans-Molenbeek, wil de ouders echter geruststellen. “De 79 spelertjes die volledig in orde zijn met de betaling van lidgeld, zullen vrijdag hun uitrusting krijgen. Daarvoor heeft het bestuur het benodigde bedrag voorgeschoten. We moedigen de andere ouders aan om zo snel mogelijk het inschrijvingsgeld te storten op onze rekening. Dan kunnen zij begin volgende week ook het materiaal krijgen”, besloot Eylenbosch. White Star dreigde er tevens mee om jeugdspelers die niet in orde zijn met hun inschrijvingsgeld uit de club te zetten.

Het bestuur van WS Brussels sprak niet over de plannen van eigenaar John Bico, die niet aanwezig was, om het stamnummer van de club te verkopen. Bico zou ook de opdracht gegeven hebben om beslag te leggen op de inkomsten van de wedstrijden van de jeugdploegen. .