Maandag was het de zeventigste verjaardag van de Truiense ondernemer Roland Duchâtelet. Enkele ontevreden fans van Charlton, één van de clubs waar hij eigenaar van is, waren echter vastbesloten die voor hem te verpesten. Op de Grote Markt van Sint-Truiden werden pamfletten uitgedeeld om zijn thuisstad duidelijk te maken 'wat hij met voetbalclub Charlton gedaan heeft'. Maar toen de fans Duchâtelet spotten in een brasserie, konden ze hun plannetje helemaal tot een goed einde brengen.

Het initiatief ging uit van het CARD, de Coalitie tegen Roland Duchâtelet. Die bestaat uit een aantal Charlton-fans, één van de voetbalclubs in de portefeuille van Duchâtelet, die ontevreden zijn over de manier waarop de Belgische zakenman de voetbalclub bestuurt. Toen zij vernamen dat hun grote boeman zijn 70ste verjaardag zou vieren, stuurden ze een oude taxi, overgespoten met leuzen als 'Duchâtelet out' en 'We want our Charlton back' op pad richting België om daar enkele strategische plaatsen aan te doen en zo de Truienaar in verlegenheid te brengen op zijn eigen verjaardag.

Hun tocht door België startten ze op de Grote Markt in Sint-Truiden, waar ze 2.000 pamfletten uitdeelden aan de bewoners van de thuisstad van Duchâtelet, 'omdat zij moeten weten wat Roland met onze voetbalclub gedaan heeft'. Ze lieten hun boodschap al achter in het VVV-kantoor van de stad en twitterden een foto van een ontevreden fan van STVV, de Sint-Truidense voetbalclub waar Duchâtelet via partner Marieke Höfte ook zijn zeg in heeft. Daarop ging het naar Stayen, waar de ongewenste bezoekers zelfs tot vlak naast het veld raakten. Ze gooiden een plastic varkentje op het kunstgrasveld, een stunt waarmee ze ook al bij Charlton mee uitpakten. Daarna wisten ze ook Duchâtelet te vinden en scandeerden ze 'We want Roland out!', beelden die inmiddels gretig opgepikt worden door Engelse nieuwssites.