Slaaptekort door Netflix? Probeer dan eens Napflix
Heeft Netflix bij jou ook al een slaaptekort veroorzaakt? Dan is het misschien tijd om Napflix te kijken. Het principe is hetzelfde, alleen bestaat het aanbod uit oersaai beeldmateriaal waardoor je met een beetje geluk in slaap valt waar je zit.

Stel: je lichaam is moe, je geest nog niet en dan besluit je een spannende serie te beginnen op Netflix. Voor je het weet zit je een seizoen verder en kamp je met een tekort aan slaap. Nu kan je dat voorkomen door naar de gratis website Napflix, bedacht door de Spanjaarden Víctor Gutierrez de Tena en Francesc Bonet, te kijken.

Van filmpjes over een Pétanque-finale tot een anderhalf uur teletekst en een documentaire over alle schapenrassen: het aanbod, dat de bedenkers van YouTube plukken, is behoorlijk uitgebreid zoals op de originele streamingdienst. Er is zelfs een eerste Napflix Originals-film van in totaal 23 minuten. Die is volledig in het zwart-witfilm en focust op metrodeuren. Bingewatchen was nog nooit zo vermoeiend.

Volgens het duo moeten alle video’s veel herhaling en monotonie bevatten om opgenomen te worden in het saaie collectie, want ze beweren dat onze gedachten enkel zo tot rust komen. Ook op de originele Netflix wordt geëxperimenteerd met trage - lees: saaie - televisie. Zo is het in Noorwegen populair om naar breiende vrouwen te kijken en een bootreis te volgen vanuit je luie zetel.