Semak en Isinbayeva leiden loting Confederations Cup

Vijfvoudig Russisch voetbalkampioen Sergei Semak en tweevoudig olympisch kampioene polsstokspringen Yelena Isinbayeva zullen op zaterdag 26 november in Kazan de loting van de FIFA Confederations Cup (17 juni-2 juli 2017) in goede banen leiden. Dat meldde de FIFA woensdag in een persbericht.

De twee Russische sporticonen zullen geholpen worden door de adjunct secretaris-generaal van de FIFA, de Kroaat Zvonimir Boban, en de Chief Officer voor Toernooien, de Brit Colin Smith.

Semak was de kapitein van het Russisch elftal dat op het EK in 2008 pas in de halve finales werd uitgeschakeld. Hij speelde in zijn carrière voor Russische topclubs als CSKA Moskou, Rubin Kazan en Zenit Sint-Petersburg. Bij die laatste club is hij momenteel assistent-coach.

Isinbayeva veroverde twee olympische en drie wereldtitels in het polsstokspringen en werd eerder al FIFA-ambassadeur van haar geboortestad Volgograd.

Naast gastland Rusland staat ook al vast dat wereldkampioen Duitsland, Europees kampioen Portugal, Aziatisch kampioen Australië, Zuid-Amerikaans kampioen Chili, Noord-Amerikaans kampioen Mexico en Oceanisch kampioen Nieuw-Zeeland zullen deelnemen aan dit “toernooi van kampioenen”. Het achttal wordt vervolledigd door de winnaar van de Afrika Cup (14 januari-5 februari 2017).

Niet te missen