Charleroi en Standard kennen eventuele sancties op 6 december
Foto: Photo News

De Geschillencommissie van de Koninklijke Belgische Voetbalbond (KBVB) maakt op 6 december zijn vonnis bekend aan Sporting Charleroi en Standard Luik, die zich gisteren voor de commissie moesten verantwoorden voor het wangedrag van hun supporters op de dertiende speeldag van de Jupiler Pro League.

Tijdens STVV-Charleroi (2-2) van zaterdag 29 oktober hulden de supporters van de Zebra’s het Truiense Stayen in een rookwolk, nadat ze Bengaals vuur hadden aangestoken. Scheidsrechter Luc Wouters oordeelde dat de zichtbaarheid onvoldoende was en legde de partij op het veld van STVV enkele minuten stil. Mehdi Bayat, voorzitter van Sporting Charleroi, liet zelf al weten aan de Pro League dat de supporters van zijn club over de schreef gingen. De Karolo’s moeten 25.000 euro betalen wegens een overtreding op het intern reglement van de Pro League. Het Bondsparket vorderde maandag nog eens 1.500 euro boete extra. Charleroi liet ter zitting weten dat de supporters die de rookbommetjes aanstaken geïdentificeerd zijn en een stadionverbod zullen krijgen.

Standard moest de Geschillencommissie dinsdag te woord staan wegens een incident tijdens de partij in en tegen KV Oostende (3-1). Silvio Proto, de doelman van de Kustboys, werd iets na het uur bekogeld met voorwerpen vlak voor het supportersvak van de Rouches en kreeg een aansteker tegen het hoofd. Proto ging even tegen de grond, maar kon het duel in het Albertpark wel afwerken. Standard speelde in het begin van dit seizoen de competitiematch tegen STVV in een leeg Sclessin, maar dat lijkt de Luikenaars geen tweede keer te gaan overkomen. Het Bondsparket vroeg slechts een boete van 1.000 euro (waarvan 500 euro effectief) en repte niet over de voorwaardelijke sanctie van een match achter gesloten deuren die nog openstaat.