Lommel United zonder geschorste Lenaerts naar Cercle Brugge
Foto: BELGA

Lommel United moet zondag de klus op het veld van Cercle Brugge zonder Toon Lenaerts zien te klaren.

De verdediger van de Limburgers kreeg dinsdag twee speeldag schorsing (waarvan één effectief) en 200 euro boete opgelegd door de Geschillencommissie van de Koninklijke Belgische Voetbalbond (KBVB). Lommel United vecht dat vonnis niet aan, zo bevestigde de club woensdag.

Nog voor het halfuur van de met 1-2 verloren thuismatch tegen Union van 6 november deelde Lenaerts een elleboogstoot uit aan Grégoire Neels. Scheidsrechter Anthony Hambrouck had het incident niet gezien, maar de fase ontsnapte niet aan het oog van de Reviewcommissie. Hambrouck liet dinsdag ter zitting van de Geschillencommissie weten dat de overtreding een rode kaart verdiende, het Bondsparket vroeg daarop drie speeldagen schorsing en 300 euro boete. De Geschillencommissie hield echter rekening met “het gunstige disciplinaire verleden” van de 26-jarige verdediger en bestraft de “brutale fout” met één speeldag effectieve schorsing.

Lenaerts moet zo het staartduel van de zestiende speeldag in de Proximus League, zondag op het veld van Cercle Brugge, aan zich voorbij laten gaan.