Burgemeester stapt op na beledigen Michelle Obama
Foto: AP

Het kleine dorpje Clay in West-Virginia is op zoek naar een nieuwe burgemeester, nu dat de huidige haar ontslag heeft ingediend. Een Facebookbericht waarin iemand de huidige first lady, Michelle Obama beledigde, kostte haar haar carrière.

‘Mijn commentaar was helemaal niet racistisch bedoeld,’ zegt de burgemeester van Clay, Beverly Whaling. Op een Facebookbericht waarin Michelle Obama vergeleken wordt met een ‘bruine aap’, reageerde Whaling dinsdag goedkeurend. ‘Het zal zo verfrissend zijn om opnieuw een stijlvolle, knappe, waardige First Lady in het Witte Huis te hebben,’ luidde het bericht. ‘Ik ben het beu om die aap op hoge hakken te zien.’

‘Je maakt mijn dag goed, Pam,’ schreef de burgemeester, die onmiddellijk verontwaardigde reacties ontving. Later op de dag stapte de burgemeester op.

‘Ik verwees naar de verandering in het Witte Huis! Het spijt me echt als ik mensen heb gekwetst. Wie mij kent weet dat ik geen racist ben,’ verklaarde de burgemeester kort na de feiten aan The Washington Post’.

Tienduizenden mensen tekenden online een petitie om het ontslag van de burgemeester te eisen. De heisa zorgde ervoor dat zowel de burgemeester als Pamela Ramsey hun Facebookpagina’s offline haalden.