Max Verstappen tijdens de GP van Brazilië Foto: Red Bull Racing
Red Bull-teambaas Christian Horner klasseert de regenrace van Verstappen in Brazilië onder de beste regenraces die een rijder ooit in de Formule 1 reed.

Verstappen haalde op een bepaald moment op indrukwekkende wijze Nico Rosberg buitenom in. Het was het begin van nog meer spektakel dat zou volgen. Door een foute tactische keuze viel Verstappen immers terug naar het midden van het pak, waarna hij een indrukwekkende inhaalrace begon.

Op nieuwere regenbanden slaagde Verstappen er vervolgens in om nog enkele schitterende inhaalmanoeuvres te doen. Onder meer teamgenoot Daniel Ricciardo, Kimi Raikkonen, Sebastian Vettel en Sergio Perez gingen voor de bijl.

Het leverde Verstappen met voorsprong de titel van 'Driver of The Day' op. Ook teambaas Christian Horner was danig onder de indruk.

"Zijn race mag er zeker tussen staan, je mag het gerust vergelijken met die fantastische momenten in de geschiedenis van de F1," antwoordde Christian Horner op de vraag hoe Verstappen zijn prestatie zich verhoudt tot Ayrton Senna tijdens de GP van Monaco in 1984 en Michael Schumacher in Barcelona in 1996.  "Zijn prestatie mag je echt met die fantastische momenten vergelijken."

"Je ziet niet vaak zo'n race en wat we zondag zagen was zeer, zeer bijzonder."

Van al de inhaalmanoeuvres die Verstappen tijdens de GP van Brazilië deed was Horner het meest onder de indruk van dat op Nico Rosberg.

"Het inhaalmanoeuvre waar ik het meeste van heb genoten is dat bij Rosberg! Al zijn inhaalmanoeuvres waren echter geweldig."

Meer F1-nieuws op F1journaal.be: