Bij een schietpartij op een parkeerplaats aan de luchthaven Will Rogers in de Amerikaanse staat Oklahoma is dinsdag een luchtvaartmedewerker doodgeschoten. De dader werd na enkele uren dood teruggevonden in zijn auto.

Meteen na de schietpartij sloot de politie de luchthaven af en werden alle vluchten afgelast. De politie riep mensen op niet naar de luchthaven te komen, en aan de aanwezigen werd gevraagd beschutting te zoeken.

Het slachtoffer werkte volgens de politie van Oklahoma voor Southwest Airlines, en dat werd ook bevestigd door de CEO van het bedrijf. “We verloren een gewaardeerde medewerker vandaag bij een gewelddaad in de stad Oklahoma”, aldus Gardy Kelly op Twitter. “Jullie kunnen er allemaal zeker van zijn dat we alles zullen doen om Mike’s familie te ondersteunen”, zo klonk het in een tweede tweet.

Footballspeler verliest vader bij schietpartij aan luchthaven
Foto: AP

Volgens verschillende Amerikaanse media is het slachtoffer de 52-jarige Michael Winchester, de vader van Americanfootballspeler James Winchester. Het nieuws werd bevestigd door de vertegenwoordiger van de sportman op Twitter. “Ik ben er kapot van om aan nieuwsmedia te bevestigen dat mijn cliënt James Winchester zijn vader vandaag verloor door tragisch en zinloos wapengeweld”, aldus Ken

Footballspeler verliest vader bij schietpartij aan luchthaven
Foto: AP

Sarnoff.

De verdachte werd dood teruggevonden in zijn auto op de parking met een schotwonde in het hoofd. Door zijn verwondingen kon hij nog niet geïdentificeerd worden, maar volgens de politie gaat het om een blanke man. De politie gaat ervan uit dat het om een geplande misdaad ging, maar is nog volop bezig met het onderzoek.

Volgens een woordvoerster van de luchthaven werden door de schietpartij en de lockdown die erop volgde 25 vluchten afgelast, voornamelijk door Southwest Airlines.