VIDEO. Man wiens ogen uitgestoken werden: ‘Ik vrees nog altijd voor mijn leven’

De man wiens ogen uitgestoken werden op straat in Elsene heeft voor het eerst zijn verhaal gedaan. Het slachtoffer van de gruwelijke mishandeling beseft dat het niet om zinloos geweld ging, maar een bewuste aanval. ‘Ik vrees nog steeds voor mijn leven’, vertelt Liban Moustapha Hassan aan La Dernière Heure.

Liban Moustapha Hassan (33) is de coördinator van de Mouvement des Jeunes de l’Opposition (MJO). In de nacht van zaterdag 5 op zondag 6 november werd hij op straat benaderd door vier mannen, waaronder de 33-jarige Idriss Awaleh.

‘Ik kreeg meteen een slag op het hoofd met een hamer’, vertelt hij aan La Dernière Heure. ‘Daardoor ben ik gevallen en kreeg ik nog een slag.’ Wat dan volgde, is pure gruwel. Awaleh beet zijn vinger af en stak vervolgens zijn ogen uit. De details besparen we u graag, maar zijn wel te lezen op de website van La Dernière Heure.

Neef van politicus

Tijdens de gruweldaad hoorde hij een van de mannen zeggen: ‘Je hebt op Facebook kritiek op mijn nonkel. Daarvoor moet je de zwaarste prijs betalen.’

Het doet Hassan alleen maar meer denken dat dit geen geval van zinloos geweld was. ‘Dit was het werk van een georganiseerde bende’, zegt hij vanuit zijn bed in het ziekenhuis van St-Pierre. ‘Ik vrees nog altijd voor mijn leven en voor dat van andere mensen uit mijn entourage.’ Hassan en zijn naasten zijn immers tegenstanders van Daher Ahmed Farah, voorzitter van de Parti du Renouveau Démocratique (PRD) in Djibouti.

‘Ik heb kritiek geuit over Farah en de dictatuur. Maar hier in Brussel heb ik ingezien dat we daar gewoon de dictatuur zouden vervangen door een nieuwe dictatuur als hij aan de macht zou komen. En dat heb ik op Facebook aangeklaagd.’

Lees en bekijk de volledige getuigenis hier.


Témoignage exclusif de Liban Moustapha Hassan... door dh_be