Eerste mannencollectie Stella McCartney is eerbetoon aan The Beatles
Foto: AFP
Voor de lancering van haar eerste mannenlijn had modeontwerpster Stella McCartney iets bijzonders voor ogen. Ze haalde voor die collectie onder andere inspiratie bij de kleding die haar vader Paul McCartney droeg in zijn Beatles-periode en dus leek Abbey Road ook de uitgelezen locatie om die voor te stellen aan het grote publiek.

Het is een van de bekendste foto's uit de pop-en rockgeschiedenis: John Lennon, Paul McCartney, George Harrison en Ringo Starr wandelen over het zebrapad bij de Londense Abbey Road, vlakbij de gelijknamige opnamestudie waar ze hun laatste gezamenlijke lp opnamen. Het was dan ook een bijzonder mooi eerbetoon dat Stella McCartney bracht aan haar vader en zijn muzikale erfenis tijdens de voorstelling van haar vrouwencollectie en eerste mannencollectie toen ze de modellen op dezelfde manier over dat zebrapad liet wandelen.

Ook voor de collectie zelf haalde ze voor een deel de mosterd bij wat haar vader vroeger droeg. 'Sommige stukken in deze collectie zijn geïnspireerd op kleren die mijn vader had en het geeft me een heel nostalgisch gevoel. Ze brengen historische referenties en vrijheid samen en ook het androgyne element was belangrijk, dat is een belangrijke invloed uit mijn persoonlijke achtergrond en de kleding die mijn vader droeg', zegt ze daarover tegen The Guardian.

 

 

We're off! #StellaXAbbeyRd here we come... Track: 'Like a Pro' by The Wizard ft. Nyanda and Chedda

Een video die is geplaatst door Stella McCartney (@stellamccartney) op

 

 

Introducing #StellaMenswear - LIVE from #StellaXAbbeyRd

Een foto die is geplaatst door Stella McCartney (@stellamccartney) op

 

 

The Spring 2017 Stella girls and a #StellaXAbbeyRd moment

Een foto die is geplaatst door Stella McCartney (@stellamccartney) op