EU wil heffing voor Britten invoeren
Foto: Reuters

De EU-ministers van Binnenlandse Zaken bespreken dinsdag een visumplan waarbij alle niet EU-inwoners een geldbedrag -10 pond- moeten betalen om de Schengenzone in te kunnen.

Dinsdag bespreken de EU-ministers van Binnenlandse Zaken een visumsysteem waarbij Britten - nadat Brexit heeft plaatsgevonden - 10 pond (11.60 euro) moeten betalen als ze naar een van de EU-landen willen reizen. Sir Julian King, de Britse eurocommissaris voor Veiligheid is het in ieder geval al eens met dit plan, meldt the Guardian.

Terrorisme
King: ‘Dit zou een waardevolle toevoeging kunnen zijn in de strijd tegen terrorisme. Op deze manier kunnen we van tevoren meer informatie achterhalen over mensen die van plan zijn om naar de EU te reizen en kunnen we indien nodig ingrijpen.’

De voorstellen die zijn opgesteld door de Europese Commissie zouden kunnen betekenen dat na de Brexit de Britten en ook alle andere niet EU-inwoners, online een visum moeten aanvragen en een bedrag moeten betalen als ze naar een van de 26 EU-landen van de Schengenzone willen reizen. Op dit moment kunnen Britten zonder visum reizen in de Schengenzone, ook al is het Verenigd Koninkrijk ze geen lid van Schengen.