SHOPSPOT. Clio Goldbrenner opent eerste flagshipstore
Foto: kaat pype

De Belgische handtassenontwerpster Clio Goldbrenner opent volgende maand haar allereerste eigen winkel, in Antwerpen. Voor de inrichting schakelde ze Lionel Jadot in.

Vijf jaar nadat ze haar eerste handtassen lanceerde, opent Clio Goldbrenner een eerste flagshipstore. Niet in haar thuisstad Brussel, maar wel in de Antwerpse Steenhouwersvest waar ook het Belgische juwelenlabel Wouters & Hendrix en ontwerper Christian Wijnants zich hebben gevestigd.

De inrichting van de winkel ligt in handen van Lionel Jadot, de Brusselse ontwerper die ook al tekende voor de renovatie van het Jam Hotel en de inrichting van ijssalon Gaston in de hoofdstad. De interieurarchitect en de ontwerpster benaderen de ruimte beiden als ‘een gezellige, vrouwelijke ontmoetingsplek waar design centraal staat’.

Naast de winkelruimte zal het pand ook plaats bieden aan een atelier waar de stukken gepersonaliseerd kunnen worden. Ter gelegenheid van de vijfde verjaardag van het accessoiremerk introduceert Clio Goldbrenner ook vijf sneakers in haar collectie. Die kregen de naam Achilles, als verwijzing naar de Griekse held.