De voetbalmatch tussen Racing Genk en KV Mechelen (2-1) zal niet herspeeld worden. Dat heeft het Referee Department van de voetbalbond beslist. Malinwa had gevraagd de wedstrijd te laten herspelen nadat de scheidsrechter Luc Wouters de verkeerde speler had uitgesloten. De Mechelaars overwegen nu nog in beroep te gaan tegen de beslissing.

De match, die begin oktober gespeeld werd, werd mede bepaald door een fase na 21 minuten: Mats Rits hield een bal met zijn arm uit doel, ref Luc Wouters had niet gezien wie de overtreding begaan had en sloot uiteindelijk de verkeerde speler van KV Mechelen uit: Laurens Paulussen mocht inrukken.

KV stapte vervolgens naar de bond met de vraag om de wedstrijd te laten herspelen omwille van een foutieve toepassing van de spelregels. Bij het Referee Department hebben ze nu geoordeeld dat die vraag ongegrond is. De uitsluiting van Paulussen was volgens hen een foutieve beoordeling van de scheidsrechter, maar geen foutieve toepassing van de regels. KV heeft nog de mogelijkheid om beroep aan te tekenen en beraadt zich intern om zijn strijd al dan niet verder te zetten.