Timmers trekt goede lijn van Wereldbeker door op 100 meter vrije slag
Foto: BELGAIMAGE

Pieter Timmers won zondag zowel de 200 meter vrije slag als de 4x50 meter vrije slag op het BK kortebaanzwemmen in Brugge, nadat hij zaterdag al de 100 meter vrije slag en 4x50 meter wisselslag op zijn naam mocht schrijven.

“Het was een mooi weekend, ik ben tevreden. Het is altijd een doel om goed te zwemmen op het Belgisch kampioenschap”, verklaarde de vice-olympisch kampioen op de 100 meter vrije slag van de Spelen in Rio.

“Ik ben vooral tevreden over mijn 100 meter vrije slag. Mijn chrono (47.47) ligt in de buurt van wat ik gezwommen heb op de afgelopen manches van de Wereldbeker. Op de 200 meter vrije slag zwom ik een beetje trager (1:45.44). Op de 50 meter vrije slag moest ik met amper twee honderdsten van een seconde nipt de duimen leggen tegen Jasper Aerents. Jasper is een pure sprinter en ik had niet genoeg getraind voor deze afstand.”

Timmers was aanwezig op het BK nadat hij zes wedstrijden zwom in de maand oktober. “Ik voel het in de benen. Morgen begin ik te trainen voor het WK in Windsor. Ik heb geen grote ambities want na de Spelen heb ik deze zes manches van de Wereldbeker gezwommen en heb ik me niet specifiek voorbereid voor het WK. Ik zal daar aankomen met drie weken training in de benen, we zullen zien wat ik kan doen.”

Je wil onze betalende artikels lezen maar nog geen abonnement nemen? Meld je aan en proef gratis van  plus-artikels.

Lees gratis ›

Geen betaalgegevens nodig