Zondagochtend nog thuis in de zetel, ’s avonds 94e cap voor Simons
Foto: BELGA

Het leidde tot veel discussies, de keuze van bondscoach Roberto Martinez om Timmy Simons bij de selectie te halen. De veteraan van Club Brugge werd pas zondagochtend opgetrommeld om Christian Kabasele te vervangen, maar maakte zondagavond zijn 94e cap voor de nationale ploeg.

Bij een 7-1 stand en in de 88e minuut was het zover. Axel Witsel kreeg een applausvervanging, zijn vervanger was de 39-jarige Timmy Simons. Het was voor de aanvoerder van Club Brugge de 94e keer dat hij het shirt van de nationale ploeg mocht aandoen. Met zijn 39 jaar is hij ook meteen de oudste ROde Duivel ooit. Op het veld zag hij meteen Romelu Lukaku de 8-1 eindstand op het bord zetten.

Bondscoach Roberto Martinez kwam na de partij nog even terug op de keuze voor Simons. “De situatie rond Timmy was uitzonderlijk: zeven centrale verdedigers die niet beschikbaar waren en dan nog een blessure tijdens die laatste training. Ik wilde ook geen jonge speler oproepen die mentaal geblokkeerd kon raken als hij zo plots moest opdraven. Met Timmy was het gewoon een kwestie van hem opbellen en hij zei ‘Ik kom direct’. Hij is een uitzonderlijk voorbeeld: hij speelt op zijn leeftijd nog alles. Op die manier kan hij ook een voorbeeld zijn voor de jongeren, die niet altijd dezelfde aanpak hebben. Timmy was bereid alles te laten vallen om de Rode Duivels te helpen. Dat verdiende een invalbeurt.”

Zondagochtend nog thuis in de zetel, ’s avonds 94e cap voor Simons
Foto: Photo News